Представете си, че сте на ръба на пропаст. Нуждаете се от ръка, която да ви издърпа от сигурната гибел, а в този момент единственият ви шанс се казва Джо Диксън!

Ще се доверите ли на младия британец?

Точно такъв философски казус измъчва настоящото ръководство на Левски. Клубът е на крачка от изчезването си, а реална опция за неговото спасение е само бизнесменът от мъгливия Албион.

Наско, отново ти си на ход!

Наско, отново ти си на ход!

Левски няма друг вариант освен Джоузеф Диксън

А когато положението е на живот и смърт, трябва да се поемат рискове.

Далеч съм от мнението, че мистър Диксън се представи в бляскава светлина при първата си среща с медиите. Изглеждаше безкрайно уплашен, давеше неудобството си с няколко литра зеолитна вода и уверяваше песимистите с Ферари под наем.

Но какви са другите опции?

Типично по български, т.нар спасител на Левски беше съсипан от подигравки. Лепнаха му клеймото "измамник", сравнявайки го с множество настоящи и бивши герои в родния ни футбол, оставили комична следа в неговата история.

Чичо Венци: Русата Златка е по-богата от Благо и Диксън взети заедно

Чичо Венци: Русата Златка е по-богата от Благо и Диксън взети заедно

"Това в Левски ми прилича на някаква фантасмагория"

Тъжното идва от факта, че така и не се появиха други кандидати за възраждането на Левски. Шампиони сме по критикуването и даването по акъл, но не и на действието. През последните седмици редица легенди на клуба изразиха песимизъм за бъдещето на клуба. И може би с право, но какви са техните идеи? Готови ли са да дават пари за клуба, намерили ли са друг инвеститор, с далеч по-чисто финансово досие?

Същото важи и за редица фенски организации. За тях Левски е всичко, готови са да събличат лъжепророците, да отчитат грешките, но не и да приемат истината, че никога досега вековниците не са били толкова близо до фалита. И може би са прави, когато си лъган многократно, мнителността ти става изключително сензитивна.

Няма да си кривим душите, това е възможно най-неподходящият момент за поредно разединение. Този път може и да е фатално.

Джоузеф Диксън: Бавим се, защото чакаме договор от адвокатите на Левски

Джоузеф Диксън: Бавим се, защото чакаме договор от адвокатите на Левски

Британският бизнесмен с коментар за хода на сделката

А добрият пример идва от останалите футболисти на "сините". Въпреки неяснотите, те демонстрират необходимата лоялност. Поддържат живота на първия клуб и като всички се надяват на щастлива развръзка. Случи ли се това, всеки един от тях ще заслужи вечното уважение на всички левскари, защото както казва Валери Божинов: "В трудните моменти, остават най-верните".

С декларацията си от днес, Диксън удари отново! Макар и да не е бил добър футболист, англичанинът елегантно финтира Наско Сираков. Отново прехвърли отговорността върху легендата и го постави пред финалния ребус - да хване неговата ръка или да пусне Левски в пропастта.

Платиха по една заплата в Левски

Платиха по една заплата в Левски

Според запознати парите не са дошли от Джоузеф Диксън

Време за мислене не остана! Левски се нуждае от смяна на собствеността, пък дори и с риска да последва злочестивата съдба на ЦСКА, Ботев (Пд), Етър, Берое и т.н.

Просто трябва да се действа.