Шефът на Управителния съвет на Левски - Даниел Боримиров, даде интервю за предаването "Домът на футбола". Той говори по всички актуални теми, свързани със "сините", както и какви са причините клубът да изпадне до това състояние.

Бари все още чака дата за операция

Бари все още чака дата за операция

На този етап само провежда предварителни процедури

"Много приятна седмица за Левски и за привържениците на Левски. Мисля, че изиграхме много добър мач. Видяхме доминиращ Левски, каквато е целта на ръководството. Това е пътят. Надявам се и занапред Левски да играе такива мачове. Ние върнахме с играта си публиката на стадиона.

Разбира се, че Станимир Стоилов е един от главните виновници за това, което се случва в отбора. Знаехме след загубата от Локомотив София какво ни очаква следващата седмица. Подходихме сериозно към този мач и всички останахме доволни. Отдавна не бяхме виждали Левски да е толкова доминиращ над ЦСКА. Начинът, по който Левски започна мача, с преса от първата минута и незнанието на ЦСКА как да излезе от тази ситуация, показва, че ние вървим по правилен път. Нашият отбор е най-младият в А група. Очаквайте, че грешки винаги ще има. Трябва да ги минимизираме.

НКП на Левски: Времето на примирението и гаврите свърши! Пълна мобилизация, всички на мача с Ботев

НКП на Левски: Времето на примирението и гаврите свърши! Пълна мобилизация, всички на мача с Ботев

Ето какво написаха от НКП Левски

Най-добрата сплав е между опитни и млади футболисти. От голямо значение е присъствието на Миланов и Попов. Те са хората, които трябва да дават с опита и примера си увереността. Те трябва да поведат отбора в най-трудните моменти. Професионализмът, който си натрупал през годините в чужбина, се стараеш да го внедриш тук и това ти е само от полза".

Игрово не сме много далеч от Лудогорец. Показахме го в мачовете помежду ни. Левски диша във врата на Лудогорец. Ние обаче разполагаме с определена бройка футболисти. На този етап не може да си позволим лукса да имаме 25-26 футболисти като Лудогорец. Ние имаме възможност за 14-15-16 играчи, които ги въртим.

При ЦСКА настроението е минорно. Знам аз как съм преживявал загубите. Всеки един оценява, че в момента Левски е по-добрият и по-класен отбор, въпреки парите, които се дават в ЦСКА. Не бих желал да коментирам ЦСКА. Ние си гледаме нашия клуб. Винаги има значение броят на българите в дербито. Всеки един българин знае какво е дерби между Левски и ЦСКА.

Левски обяви неподчинение! Нападна Боби Михайлов и покани феновете си да напълнят стадиона с Ботев (Пд)

Левски обяви неподчинение! Нападна Боби Михайлов и покани феновете си да напълнят стадиона с Ботев (Пд)

Ето какво написаха от клуба

Разбира се, че ме е яд, че не победихме с повече. Точно това си говорихме след мача, че тук беше възможността Левски да вкара много повече голове. Имахме възможността, но се показа, че трябва да работим повече върху завършващата фаза и да сме хладнокръвни пред гола.

Събрали сме се такъв екип, за да успеем. Всички стоим зад гърба на Станимир Стоилов. Той, аз и Сираков сме минали през мачове като този с Хамрун. Знаем как да вдигнем отбора. Видяхме, че отборът се вдига и върви по правилния път.

Знам причините какво се случи през последните години. Ако тръгна да изказвам мнение, ще накърня достойнството на доста хора, а не ми се иска да го правя. Умишлено? Не бих казал. Незнание, неопитност. Това са причините.

Станимир Стоилов е дал премии на играчите от личния си джоб

Станимир Стоилов е дал премии на играчите от личния си джоб

Той е останал много доволен от представянето на отбора в дербито

Ще опитаме да спрем хегемонията на Лудогорец. Първо искаме клубът да се стабилизира финансово, а след това да надграждаме. Имаме бюджет, от който гледаме да не излизаме. Около един милион имаме погасени вноски към НАП. Стараем се да сме изрядни и това повече да не се допуска. Задължения към треньори и футболисти са изчистени.

Не мисля, че спорът между Станимир Стоилов и Константин Папазов е нарушил хармонията в клуба. И двамата са силни характери. Мисля, че това е останало в миналото. Папазов си подаде оставката, но тя може да бъде приета само на Общо събрание.

Илиян Стефанов: Обстановката на дербито е невероятна, много уважавам ЦСКА

Илиян Стефанов: Обстановката на дербито е невероятна, много уважавам ЦСКА

"Нямам никакви лоши чувства по техен адрес"

Ще се постараем да задържим това ниво, дори да надградим. Това ни е целта. Времето ще покаже дали ще успеем. Нека първо видим какво е функционалното състояние на новия футболист. Станимир Стоилов добре го познава, надявам се, че ще бъде в помощ на нашия отбор.

Левски в момента има нужда от добър централен нападател, който да вкарва голове. Клубът работи в тази насока - да привлечем през зимата централен нападател.

Всеки един в клуба работи в привличането на спонсори. Аз съм имал доста срещи със сериозни хора. Виждате икономическото положение в страната. Повечето хора искат да изчакат да видят нормално правителство дали ще успее да се състави. На този етап хората са в изчаквателна позиция.

Първо трябва да мечтаем Левски да се стабилизира финансово. След това не ни пречи да гоним титла и купа. През годините това винаги е било основна цел в Левски. През последните няколко години бяхме изпаднали в летаргия. Футболистите, които идваха в Левски, не бяха наясно този клуб за какво играе. Тази практика се спря. Много бързо трябваше да реагираме с Анте Блажевич, тъй като нямахме футболист на тази позиция. Понякога се допускат грешки. С всички футболисти, които взехме досега не сме сбъркали. Не мога да кажа, че той е грешка, но се случват и такива неща. Надявам се скоро да разберете какво ще е бъдещето му.

Емил Велев пред ТОПСПОРТ: Левски трябваше да бие ЦСКА с 5:0, шокът "Хамрун" е забравен

Емил Велев пред ТОПСПОРТ: Левски трябваше да бие ЦСКА с 5:0, шокът "Хамрун" е забравен

"Отборът се събуди"

Една огромна благодарност, поклон пред "синята" общност. Благодаря, че в тези тежки времена помагат. Благодаря и на спонсора, че е до нас. Надявам се с работа и играта, която показва отбора на терена, да задържим и увеличим публиката на нашия стадион. Всички "сини" фенове ги очаква добро бъдеще", завърши Боримиров.