Емил Велев е последният треньор, извел Левски до шампионската титла. Вече 13 години отборът не е триумфирал в първенството, но пък ентусиазма в "синьо" се завръща. Победата над ЦСКА във Вечното дерби, хвърли в екстаз феновете на отбора, а отличното представяне на футболистите, им даде надежди. Преди мача, Кокала беше сигурен в победата над ЦСКА като обяви, че "сините" ще се наложат категорично.

В интервю за ТОПСПОРТ Велев коментира изминалия двубой, както и даде мнение по актуални теми около Левски и българския футбол.

Коментар на дербито

Очаквах и по-убедителна да е. Знаех нивото на двата състава. Следя ги в детайли и беше лесно да позная изхода на двубоя. Видях слабостите на ЦСКА и в същия момент подема на Левски. Изключително много се радвам, че "сините" се отърсиха от шока от Хамрун. Показаха го с добрите си представяне и срещу ЦСКА и за Суперкупата срещу Лудогорец. Левски се събуди. Може би и срещу по-силните противници, мобилизацията е по-голяма, но е факт, че такъв Левски иска да вижда публиката. Похвално е, че тя се върна и стои плътно зад отбора. Това дава доста голям импулс. Аз съм играл пред 60 000 зрители на Националния стадион. Направо летиш по терена като ти "ревне" публиката.

Емил Велев: Неочакваният харпун в сърцето разклати психиката в Левски

Емил Велев: Неочакваният харпун в сърцето разклати психиката в Левски

"Най-важното е, че публиката се върна"

Представянето на ЦСКА

Имаха много слабости в играта. Тотален хаос в защита, липса на концентрация. Да, поведоха, но заслужено им отмениха гола. Дори и да беше признат, Левски щеше да обърне и да бие. Може би реалният резултат е 5:0 за Левски. До 20-ата минута резултатът трябваше да е 3:0. После имаше и пропуски. Съвсем заслужено Левски победи. Чужденците в ЦСКА или не знаят къде са попаднали и играят само за пари, или толкова си могат...

Съставът на Левски

Бразилците са добри. С тях атаката на отбора е доста по-добра. В защита трябва още сработване. Видяхте каква грешка стана при непризнатия гол на ЦСКА. Смятам, че има доста време пред отбора и Мъри ги стяга доста, за да надграждат постигнатото".

Снимка 558467

Източник: Фейсбук

"Пламен Андреев стои добре на вратата. В същото време мисля, че Ники Михайлов незаслужено попадна в тази ситуация. Грешките му бяха и след такива на защитата в мача с Хамрун. Той е доста добър вратар и смятам, че може много да помогне на Левски. Това е мое мнение, разбира се". Борбата за титла "Надявам се да има борба за титлата и малко повече интрига. Всяка година Лудогорец надгражда. Сега фаворитите за титлата са те, Левски и евентуално ЦСКА, но само, ако оправят играта си".

Целите в "синьо"

"Това, което постига Левски в момента е напълно достатъчно. Следва си пътя в първенството, за Купата, европейската сцена вече отпадна. Селекцията ще е трудна, предвид липсата на финанси. Чета сега за някакви нови кандидат-купувачи. Дано не са новия Джийзъс само и да са сериозни. Най-хубавото в Левски е, че публиката се върна и стои плътно зад отбора, дори и след тежкия момент с Хамрун. Това е най-важното".

За неговата школа Левски-Спартак

"В момента се занимавам с поезия. На тази възраст човек преоткрива талантите си. Пиша книги. Ако трябва да бъда сериозен, заниманията ми винаги са ми свързани с футбол. Развивам моята школа Левски-Спартак, имаме таланти, има интерес. Сега ноември ще бъдем на силен турнир в Израел, ще си сверим часовниците.