Продължава сагата около трансфера на бразилеца Велтон в Левски. Нападателят вече се е разбрал за личния си договор със "сините", но двата клуба още не могат да стигнат до споразумение, пише "Мач Телеграф".

Припомняме, че играчът има контракт с третодивизионния Ботафого ПБ до лятото, а настоящият му клуб иска пари от Левски, за да го пусне преди края му.

Става дума за сравнително малка сума от 20 000-30 000 долара, но старши треньорът на "сините" Станимир Стоилов е твърд в намеренията си всеки един новодошъл на "Герена" да бъде без пари. На този етап клубът уреди двама футболисти именно по тази схема, след като "сините" парафираха с централния защитник Ноа Санко Сундберг и левия бек Цунами, който също до момента игра за Ботафого ПБ.

На „Герена“ се прицелиха във футболист от Северна Македония

На „Герена“ се прицелиха във футболист от Северна Македония

Много вероятно въпросният обаче той да акостира в Левски през януари

От Левски са информирали Велтон, който беше избран от феновете на тима си за номер 1 през сезона, че трябва сам да се оправи с боса на отбора си, за да дойде на "Герена" още през зимата.

В същото време обаче нападателят е получил оферта да продължи контракта си с Ботафого ПБ при доста по-добри условия. Към него има интерес и от втородивизионни бразилски тимове. Самият Велтон обаче е твърдо решен да дойде в Европа и се очаква трансферът все пак да стане факт още през януари, въпреки перипетиите.