Лесно му е на Божинката. Забележете - Божинката, а не Валери Божинов. За футболните привърженици той отдавна не е Валери Божинов, защото изявите му са все повече извън терена. Божинката е в обръщение не като прякор, както е при други футболисти, а като на някакъв зевзек, чиято задача е да ги забавлява с действия и лафове. По-добре било да спечелим точка, отколкото три. Да беше само този лапсус, окей. Но в последните години наистина неговата роля във футбола е да плямпа глупости. Е, не може да се отрече, че шегите му си имат аудитория, която искрено се забавлява. Няма друг футболист, заради когото са направили Фейсбук група с цел потребителите да се забавляват на негов гръб. Именно такава е целта на група "Божинката".

Няма да е лошо обаче чисто сериозните му изказвания и претенции да не бъдат вземани под особено внимание. Божинката явно отдавна е изгубил представа за време и пространство, като особено това се отнася за футбола. За постиженията му на нежния фронт нямаме никакви наблюдения, въпреки че и той се старае да ни информира с коя е и защо е. И преди той да се откаже от футбола, нека се опомни, че футболът се е отказал от него. В което няма нищо лошо.

Неприятното е, че Божинката си позволява да обижда треньора на Левски, който, видите ли, не му позволил да се пенсионира на "Герена". Какво щеше да прави той при сините, при положение че е резерва в Ботев (Враца) - с цялото ни уважение към този професионален клуб от елитната лига. Ама той как се вижда в конкуренцията на Робърта, Станислав Костов и Дени Алар? За какво да е в Левски Божинката? Да прави шеги и закачки на хладния намръщен Хубчев? Е, няма как да стане. Треньорът не цепеше басма на Николай Михайлов още докато баща му беше шеф на БФС, та какво остава за другите.

Хубчев бил страхливец?! Напротив, наставникът на сините е непукист и изобщо не му дреме какво прави с хора, които имат все по-малко допирни точки със сериозния футбол, пък ако ще да са сменили 1300 отбора в кариерата си.

Валери Божинов: Хубчев е страхливец, селекцията на Левски куца

Божигол в атака: Хубчев е страхливец, селекцията на Левски куца

"Когато Левски стане шампион, ще поканя Цеца Величкович да пее на "Герена"