Валери Божинов наруши краткото си медийно мълчание и говори отново за раздялата си с Левски. Този път обаче, Божигол беше далеч по-прям, наричайки наставника на "сините" Петър Хубчев, страхливец. Мнението му не бе особено добро и за изпълнителния директор на състава Павел Колев.

Валери се зарече, че при купа за Левски, той ще организира концерт на сръбската фолк звезда Цеца Величкович на "Герена". Ето какво каза той пред колегите от "Спортал".

Шеф на Левски остава с клуба в Турция

Шеф на Левски остава с клуба в Турция

Скоро се очаква изявление от страна на Димитър Ганев

"Как приех раздялата с Левски ли? Със сигурност не ми е било приятно, но гледам напред. Животът е кръговрат. Това, което се случи с мен, може да се случи и с Хубчев в утрешния ден. Гледайки играчите, които взима, не съм видял да е уцелил досега. Най-добрият футболист е Живко Миланов, Ники Михайлов е по-добър вратар от черногореца. Костов за мен е по-добър нападател и от Дени Алар, и от Робърта. Селекцията им куца, не ми харесва. По-добре да даде шанс на българите. Без Жиката и Горанов отборът ще падне с 50%".

"За Георги Дерменджиев трябва да питате Павката Колев. Той е компетентен и разбира, той беше човекът, който доведе Дерменджиев, после каза, че не го е искал. Такива спомени имам. Павката Колев знае най-добре. Трябва да си мъжкар, коректен, директен, искрен. На Дерменджиев не му дадоха шанс да работи в Левски, а начинът, по който го освободиха беше непрофесионален".

Станислав Ангелов пред ТОПСПОРТ: Ако всичко бъде наред, Левски трябва да победи ЦСКА в дербито

Станислав Ангелов пред ТОПСПОРТ: Ако всичко бъде наред, Левски трябва да победи ЦСКА в дербито

"При всички положения нашите фенове трябва да се обединят"

"Не ми харесва отношението на Хубчев към Ники Михайлов, той е национал. Това е мое мнение. Всичко това се отразява върху Левски, върху феновете. Болно е, че отборът няма вече 11 години титла или купа. Надявам се Левски да се стабилизира и да бъде там, където му е мястото. Вярвам в отбора, вярвам в българите, които са там - те са мъжкари. Говоря за Костов, Горанов, Райнов, Славчев, Жиката, Михайлов. Говоря за лидерите, другите са по-млади".

"Когато Левски стане шампион, ще поканя Цеца. Въпрос на време е, сигурен съм, че отборът отново ще бъде шампион. Защо не когато се връчва титлата, на стадиона да не е Цеца. Обещавам, че ще я поканя - да пее на връчването на купата на Левски".

"Най-щастливият ми миг във футбола ли? Те са много. Последният ми гол с Левски - срещу Етър, когато стадионът избухна. Чух името ми да се скандира, усетих тръпката на "Герена". Това е последният хубав момент, който имах, но за съжаление ми беше отнет от г-н Петър Хубчев. Това е част от играта, но може би и на него някой ден ще му бъде отнето нещо, без той да е заслужавал това".

"Левски без бащица" - утопия или реална възможност?

"Левски без бащица" - утопия или реална възможност?

"Синият" клуб да бъде притежаван от своите привърженици - идеята е жива в пространството от доста време. Какво пречи да се осъществи?

"Човек не трябва да се самозабравя! Няма да крия, че тогава помолих Хубчев да остана в Левски и да завърша кариерата си там, но явно съм му пречел. Според мен той е страхлив човек, страхливец е. Има страх дори и от самия себе си. Страх го е да работи с хора, които имат мнение, хора като мен. Аз казвам каквото мисля. Говоря искрено, такъв човек съм".

"По време на лагера на Септември сме в стая с Боби Галчев. С него постоянно се слуша гръцко, сръбско.. Той е стара хиена, знае ретро хитове, които ме подсещат за много хубави неща".