Вратарят на световния шампион по футбол Аржентина Емилиано Мартинес беше аплодиран от десетки хиляди хора в родния му град Мар дел Плата, съобщи АФП.

Според местните медии по 100 000 души са се събирали пред гигантски екрани на плажа по време на Световното първенство в този морски град, който е на 420 км от Буенос Айрес.

30-годишният Мартинес, който бе избран за най-добър вратар на Мондиала, каза пред хората, че е горд да бъде първият жител на града, който става световен шампион. "Не само за мен, но и за всички деца, малки вратари, които мечтаят един ден да спечелят четвъртата звезда", заяви той.

Запитан за успешните си изяви при изпълненията на дузпи, Мартинес призна, че се е опитвал да провокира, да разсейва изпълнителите на наказателните удари, както вече го е правил по време на спечелената Копа Америка в Бразилия през 2021 година, когато имаше някои сцени, които станаха култови в Аржентина. И както го повтори във финала срещу Франция на Световното първенство.

"При дузпите съм силен и знам, че хората ме уважават. Знам го, защото са ми го казвали съперници. И когато някой бие първата дузпа на финал на Световно първенство, знаеш, че той е много нервен. И тогава започвам "да играя", да му говоря, да бутам топката по-далеч", призна вратарят.

След това по желание на хората и под бурните овации той изпълни част от танца, който направи на финала при една от изпуснатите дузпи на французите.

Истерия от желаещи да увековечат лика на Меси с татуировка

Истерия от желаещи да увековечат лика на Меси с татуировка

Вижте подробности