Звездата на Ювентус Кристиано Роналдо използва профила си в Instagram, за да направи обръщение за изминалия сезон. Португалецът поздрави Интер за шампионската титла. 

"Животът и кариерата на всеки топ играч е низ от върхове и спадове. Година след година, ние се изправяме срещу фантастични отбори с невероятни футболисти и амбициозни цели, затова винаги трябва да даваме максимума от себе си, за да се задържаме на най-високото ниво", написа Роналдо. 

"Тази година не успяхме да станем шампиони. Поздравления за Интер за напълно заслужената титла. Аз обаче трябва да оценя всичко, което постигнахме с Ювентус, както като отбор, така и в индивдуален план. Спечелването на Купата и Суперкупата на Италия, както и на голмайсторския приз в Серия "А", ме изпълват с радост, най-вече защото бяха завоювани в страна, в която нищо не се печели лесно. С тези постижения изпълних целта, която си бях поставил от първия ми ден в Италия: да стана шампион, да спечеля Купата и Суперкупата, а освен това да стана голмайстор и най-добър играч в тази футболна страна, изпълнена с изключителни играчи, големи клубове и своя специфична футболна култура.

Вече съм казвал, че не преследвам рекордите, а те преследват мен. За тези, които не разбират какво имам предвид с това, всъщност е много просто: футболът е колективна игра, но индивидуалното надскачане помага на тима да постига целите си. Трябва винаги да искаш повече на терена, но и да работиш повече извън него, така че рекордите и отборните постижения да станат неизбежни и да идват като последица едно от друго", сподели португалецът.

"Ето защо съм толкова горд с един факт, който много се споменава в последните дни: аз съм шампион на Англия, Испания и Италия, носител на националната купа в Англия, Испания и Италия, носител на Суперкупата в Англия, Испания и Италия, най-добър футболист в Англия, Испания и Италия, голмайстор в Англия, Испания и Италия, с над 100 гола за клубовете ми в Англия, Испания и Италия. Нищо не може да се сравни с чувството да знам, че съм оставил своя отпечатък в страните, в които съм играл, и съм радвал феновете на отборите, чиито цветове съм защитавал. Това е, за което работя, това ме движи напред и това ще преследвам до последния ден. Благодаря на всички, които взеха участие в това пътуване. Държим се заедно", завърши публикацията си Роналдо.

Феновете избраха Кристиано Роналдо за №1 в Ювентус

Феновете избраха Кристиано Роналдо за №1 в Ювентус

Португалецът стана и голмайстор на Серия А с 29 гола