Отборите от Серия "А" ще проведат важна видео конференция във вторник, на която ще обсъждат План "Б", ако сезонът не може да бъде завършен заради пандемията от коронавирус. Клубовете обаче имат сериозни разногласия относно въвеждането на плейофи.

План "А" е рестартиране на 13 или 20 юни при използване на всички противоепидемиологични мерки. Сега обаче ще се обсъжда вариант, ако COVID-19 отново предизвика сериозни проблеми в Италия и попречи на пълното доиграване на сезона.

До края на сезона в Серия "А" остават 12 кръга, но някои отбори имат да изиграят по 13 мача, тъй като имат отложени срещи. Ако сезонът започне дори на 20 юни, първенството може да се доиграе в установените от УЕФА граници (до 2 август) при два мача за всеки тим в рамките на една седмица. Всяко отлагане след 20 юни обаче ще попречи на приключването на сезона.

Според вестниците "Република" и "Джорнале", единствената предложена възможност при такава ситуация е провеждането на плейофи, както и на плейаути, който да определят изпадащите отбори. Този план обаче среща сериозна съпротива от страна на Лече и Торино.

Футболистите на Лече се отказаха от мартенските си заплати

Футболистите на Лече се отказаха от мартенските си заплати

Те ще вземат възнагражденията си, само ако останат в Серия "А"