Нападателят на Бреша Марио Балотели тежи почти 100 килограма при ръст 190 см. Това стана ясно, след като клубът обнови данните в профила на италианеца. Според тези данни италианецът е натрупал 8 килограма излишно тегло.

Това е поредният скандал между Балотели и Бреша на фона на продължаващия спор на нападателя за договор.

Преди седмици агентът на Балотели, Мино Райола, разгневи собственика на клуба Масимо Челино, твърдейки, че клубът е дискриминирал играча, като не го е тествал за коронавирус.

Тогава Бреша опроверга обвиненията, наричайки ги клеветнически и неверни.

От клуба искаха да се разделят с тарана още през юни, но той отказа да разтрогне договора си по взаимно съгласие. Няколко дни след това Балотели не бе допуснат до тренировките на тима, като в момента спорът между двете страни се решава в съда.

Не за първи път футболистът се сблъсква с проблеми с теглото си.

Преди близо две години той беше принуден да плати глоба, след като се върна за предсезонна подготовка в тогавашния си клуб Ница с наднормено тегло. Според източници 29-годишният футболист се е върнал тогава с тегло от 103 кг.

Френското издание "L'Equipe" съобщава, че по онова време Ница са били недоволни заради натрупаните 15 килограма през лятото, надвишавайки оптималното му тегло от 88 килограма.

Интер си го изкара на Бреша

Интер си го изкара на Бреша

"Нерадзурите" постигнаха най-изразителната си победа през този сезон