Вторият заразен с коронавирус футболист от Серия "А" - Маноло Габиадини от Сампдория разказа как е преживял новината, след като разбра за положителния си тест.

"Почувствах се малко зле на 10 март, но не мислех, че това е заради вируса. Въпросната нощ спах лошо, а на сутринта бях малко замаян, но не бях с висока температура на допир. Реших, че тя е добре, тъй като беше 37,5 градуса. Обадих се на клубния лекар, а жена ми предложи да се подложа на тест, защото имаме две малки деца. Два дни по-късно се чувствах напълно добре, но точно тогава докторът ми съобщи, че резултатите са позитивни. Сметнах, че е шега. Не очаквах това, понеже температурата ми веднага беше спаднала. Точно тогава започнах да размишлявам върху коронавируса. Ако лекарят ми беше казал да изчакам един ден преди да направя теста, въобще нямаше да се занимавам добре, тъй като се чувствах добре. Можех да отида до супермаркета и без да знам, че съм позитивен, да прехвърля вируса на по-възрастен човек. Тази мисъл ме измъчва.

Осъзнах колко много хора може да са позитивни без да знаят, така че само можем да се дистанцираме, уважавайки правилата и оставайки вкъщи. Мисля, че всички подцениха проблема и не предричаха толкова сериозна пандемия. Нямам представа как съм прихванал тази болест. Трябва да остана под карантина за 14 дни и преди да изляза да се подложа на още тестове. През това време от Сампдория доказаха, че са ми семейство. Имаше множество случаи в клуба, включително и лекаря, който, за щастие, вече е по-добре. Това са ситуации, които ни сближават. Притеснен съм за семейството ми и за всички в Бергамо. Родителите ми са заключени в домовете си. Говоря си с тях всеки ден, но последно ги видях преди почти месец. Казват ми, че когато отворят прозореца, чуват само сирени на линейки", сподели Габиадини.

Габиадини: Чувствам се добре, не се притеснявайте за мен

Габиадини: Чувствам се добре, не се притеснявайте за мен

"Стойте си у дома и всичко ще бъде наред"