Германският производител на автомобилни компоненти Behr-Hella Thermocontrol (BHTC) подготвя нова мащабна инвестиция в България.

Компанията ще изгради нова производствена линия в завода си в Божурище, за да разшири капацитета си и да отговори на увеличените поръчки от клиенти. Петата поточна линия на BHTC у нас вероятно ще бъде разположена в ново хале, което предстои да бъде построено.

Германската BHTC разширява производството си в България

Световен гигант в автомобилната индустрия разширява производството си в България

Компанията ще създаде поне още 200 нови работни места

Немският гигант стартира дейността си у нас през 2013 г. със строеж на предприятие и развоен център за производство на панели за обслужване и управление на климатични инсталации за автомобили. Заводът, открит през 2015 г., е първият, построен в Икономическа зона "София-Божурище". Общата площ на съоръжението е 9700 кв. м.

България вече произвежда климатици за Audi и Porsche. Ето къде (ГАЛЕРИЯ)

България вече произвежда климатици за Audi и Porsche. Ето къде (ГАЛЕРИЯ)

Ако си купите нова кола, то най-вероятно ще бъде с части от Божурище

"Динамичните темпове на развитие на BHTC през първите 5 години от стъпването й на българския пазар са доказателство за големия успех и високата ефективност на реализираната работа в България. Този успех е заслуга на всеки член на екипа на BHTC България и затова използвам повода да благодаря за доверието, осъзнатата отговорност и лоялността на нашите служители", каза Мартин Ниланд, генерален мениджър на BHTC за България.

Германски инвеститор ще прави части за Mercedes и Porsche край София

Германски инвеститор ще прави части за Mercedes и Porsche край София

Водещият производител на климатични системи Behr-Hella Thermocontrol откри първия си завод в България

За последните 5 години компанията бележи значителен ръст в приходите си в световен мащаб, които за 2017 г. надхвърлят 180 млн. лв. Голяма заслуга за това има развитието на производството й в България и превръщането на българското представителство в един от най-важнитe развойни центрове на BHTC.

След стъпването си на българския пазар през 2013 г. BHTC стартира привличането на утвърдените професионалисти в бранша, като първоначално открива над 200 работни места, а 5 години по-късно те вече са над 450.

Компанията доставя части за автомобилните гиганти като Audi, BMW, Mercedes, Volvo и Porsche и има производствa в Германия, САЩ, Мексико, Китай, Япония и Индия.