Звездата на Интер Мауро Икарди най-накрая наруши мълчанието си, публикувайки много емоционално писмо в профила си в "Инстаграм".

То дойде след като стана ясно, че аржентинецът отново не е в групата на "нерадзурите" за предстоящия мач с Каляри.

Нищо ново: Мауро Икарди не попадна в групата на Интер за Каляри

Нищо ново: Мауро Икарди не попадна в групата на Интер за Каляри

Лучано Спалети избухна на пресконференцията

Ето какво написа Икарди:

"В най-трудните моменти се показва истинската любов, а в тези моменти аз реших да остана в Интер и с Интер. Когато усетих, че с голове ми мога да помогна на отбора да бъде по-силен. По-силен от проблемите с финансовия феърплей. По-силен от трудностите и когато имаше много, които ни нападаха. И въпреки всички, винаги съм избирал да остана. От любов към тези цветове. Отказах оферти, които трудно един професионален футболист би отказал, още повече в такова състояние. Играех с физически проблеми, които ме караха да се плача след всеки мач и дори в дните след него. Но винаги съм усещал, че трябва да бъда на терена, дори и срещу отборите от по-ниско ниво. Защото така успявах да забравя всяка болка. Защото единствената ми цел бе да давам всичко от себе си, за да помогна на тези цветове. Заради любовта към тях. Защото има само Интер. Показах на децата ми, че трябва да поддържат своите надежди. Научих ги, че е трудно да побеждаваш, но да го правиш с Интер има уникално значение. Само един истински интерист може да го разбере и усети. Именно заради това очите не моите деца не лъжат. Донесох в къщата ни тази любов към Интер. Реализирах мечтата ми, мечтата на всички нас, интеристи, връщайки отбора в Шампионска лига, с отбора, на който бях капитан.

Снимка 318056

Източник: http://www.inter.it

Винаги съм усещал и показвал любовта към тези цветове. Никога не съм разбирал тези, които при първа възможност опитват да си тръгнат от клуба. Уважавах тифозите, съотборниците, клуба и всички треньори, които са преминали, докато аз съм бил тук. Работих всеотдайно, както на терена, така и извън него. Както и в посрещането на всеки един нов футболист, показвайки му, че единствено със страст можем да постигнем нашите цели. Знам какво е любовта към Интер и интеристите го знаят, защото са виждали колко съм изстрадал и как съм плакал, борейки се за тези цветове. Но както казах, всички жертви са направени от любов към тези цветове и уважавайки всички. Не знам дали в момента към мен има тази любов и това уважение. Същите липсват и към Интер, от страна на тези, които вече са направили своя избор. Не знам дали има желание от страна на някои да поправим нещата само и единствено от любов към Интер. В едно семейство могат да се случат много неща - хубави и лоши. И от любов може да бъде преодоляно всичко. Но никога не трябва да има липсва на уважение. Това са моите ценности. Това са ценностите, за които съм се борил винаги".

Интер намалява откупната клауза на Икарди при едно условие

Интер намалява откупната клауза на Икарди при едно условие

Вижте какво е то