Световният шампион Франция победи домакините от Хърватия с 30-27 и ги отстрани от Евро 2018. "Петлите" си бяха осигурили участие в петъчния полуфинал, но играха феърплей и осигуриха място в Топ 4 на Швеция. Франция ще играе в петък с Испания. Дания и Швеция ще излъчат другия финалист. Хърватите ще спорят за петото място с Чехия.

Дания е първият полуфиналист на Евро 2018 по хандбал

Дания е първият полуфиналист на Евро 2018 по хандбал

Олимпийските шампиони не играха, но се възполваха от вчерашните резултати

Французите натрупаха голям аванс в първото полувреме. Те водеха с 19-13, което даде възможност на Дидие Динар да пусне голяма част от резервите си. Хърватите успяха да стигнат до изоставане от два гола, но не можаха да стигнат до желаното  равенство.

Испания победи Германия с 31-27 и се класира на второ място в група "II". Там никой от отборите не можа да завърши без загуба. Дания се класира първа с 8 точки. Испанците са със 6 точки, а чехите имат 5 точки и са трети. Европейският шампион Германия остана едва на пето място, след като при успех срещу иберийците щеше да се класира за полуфинал.

В група "I" Швеция се измъкна след тройна въртележка с Хърватия и Норвегия. Скандинавците имат +1 гол в срещите между трите отбора, хърватите са с 0, а норвежците с -1 гол. Огромно беше разочарованието на "викингите", след като само два гола не им достигнаха да продължат. Те спечелиха "пирова победа" срещу Швеция с 28-25.