Габровският Бъки спечели "Купата на България" в дамския хандбал. Шампионките сразиха във финала домакините от Свиленград с 32-22 (19-11). "Амазонките от юга" бяха носителки на трофея през миналата година.

Дания разгроми Норвегия за първа световна титла в мъжкия хандбал

Дания разгроми Норвегия за първа световна титла в мъжкия хандбал

Франция излъга Германия в мача за бронза

Бъки имаше сравнително лесен мач в събота срещу Ники спорт (Сливница). Свиленградчанки победиха Етър с 24-23 в изключително оспорван и динамичен двубой. Това изцеди силите им и те не можаха да се противопоставят на Бъки във финала.

Габровки дръпнаха сериозн с 8-2 в 10-ата минута. До почивката те дори увеличиха аванса си на 8 гола - 19-11. Такан на практика след почивката мачът се доиграваше и домакинската публика посърна и спря да подкрепя любимките си.

Силен мач направи вратарката Ивон Дюлгерова. С по 8 гола за Бъки се отличиха Лидия Ковачева и Мадлен Тодорова. Кристина Миланова вкара 12 гола за Свиленград, а Стефка Агова добави 6 попадения.

В мача за бронз Етър победи Ники спорт с 33-27 (14-10).

За най-полезна състезателка на финалната четворка беше избрана Кристина Миланова от  Свиленград. Най-добра вратарка е Ивон Дюлгерова (Бъки), за най-добър защитник беше определена Габриела Георгиева (Ники спорт). Голмайсторка  е Данислава Петрова (Бъки) с 19 гола.