Стилияна Николова спечели три златни медала, а Ева Брезалиева взе бронз на турнира по художествена гимнастика Гран При в Марбея (Испания). Под надслов "Среща на звездите" много от претендентите за отличия на предстоящите Олимпийски игри в Париж стартираха сезон 2024.

Николова, която снощи стана шампионка в многобоя, днес триумфира на финалите на бухалки и на лента, а Брезалиева се класира трета на бухалки. Изключително сложните програми на двете грации не останаха незабелязани от съдии, специалисти и фенове през изминалите два дни в спортния дворец "Елена Бенитес" в Сан Педро Алкантара.

На лента Николова получи оценка от 31.950 точки. След нея се наредиха Екатерина Веденеева (Словения) с 31.600 и Виктория Оноприенко от Украйна с 31.300.

На финала на бухалки Стилияна Николова стана първа с 34.550 точки, а Ева Брезалиева завърши трета с 32.550 точки. Сребърният медал отиде при представителката на Узбекистан Тахмина Икромова с 32.550.

Брезалиева се класира четвърта на финала на топка с оценка 32.000 точки, а Николова направи грешки и зае шестата позиция с 30.050 точки. Златото взе Елжана Таниева от Казахстан с 33.400 точки.

На обръч двете българки също имаха неточности и заеха съответно шесто място за Николова с 30.900 точки и седмо за Брезалиева с 30.800.

Шампионка на обръч стана германката Даря Варфоломеев с 35.200 точки, следвана от Виктория Оноприенко (Украйна) с 35.100 точки и Екатерина Веденеева (Словения) с 32.850.

Съдия за България на това състезание беше Филипа Филипова.

По време на Гран При Марбея ансамбъл жени в състав Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева, водени от старши треньора на отбора Весела Димитрова и нейния помощник Ясена Стойнева, представиха новата си програма, с която ще атакуват отличията в Париж 2024.

Демонстративно игра и националният отбор по естетическа групова гимнастика. Световните вицешампионки Сияна Табакова, Карина Нейкова, Катрин Тасева, Яна Стайкова, Мария Мехлемова, Християна Ковачева, Виктория Берова и Сибила Кърпачева, с треньор Кристина Ташева, показаха новото си съчетание.

Стилияна Николова се окичи със златото в многобоя в Марбея

Стилияна Николова се окичи със златото в многобоя в Марбея

Страхотни съчетания на Николова