Словенският национал Миливое Новакович подписа официално договор с втородивизионния германския Кьолн, съобщи официалният сайт на клуба.

Контрактът е за срок от три години с опции за удължаването му с още една. От клуба не разкриха каква е трансферната сума, но се предполага, че тя е в размер на 1,5 милиона евро - за каквато сума ловчанлии бяха готови да се разделят с него.

"Много съм доволен, че най-накрая този трансфер се осъществи. Знаете, че преговорите за привличането на Новакович бяха много дълги и трудни, така че се радвам, че всичко приключи".

"Сега искаме словенецът да се интегрира възможно най-бързо в отбора и да започне да оправдава очакванията ни. Лично аз нямам притеснения за това и вярвам, че той ще има отлично бъдеще в Кьолн", заяви треньорът на Кьолн Ханспетер Латур.

"Исках да играя в голям отбор и се радвам, че попаднах в такъв клуб с богати традиции. Поставям си задача през следващото лято с червено-белите вече да бъдем в първа бундеслига", заяви Новакович.

"Литекс искаше да ме задържи, за да играе квалификациите за купата на УЕФА. Аз съм благодарен, че Кьолн ме изчака два месеца. Надявам се, че бързо ще се опозная с новите си колеги, а на Литекс пожелавам само успехи и всичко най-добро", каза още словенецът, след като сложи подписа си под тригодишния договор с Кьолн.

Припомняме, че Новакович изкара едва един сезон в Литекс, но за това време се превърна в голмайстор на родната "А" група и в лидер на словенския национален отбор. Нападателят премина при ловчанлии от австрийския Линц и имено с "оранжевия" екип се превърна в голямата звезда на словенския футбол.