Селекционерът на германския национален отбор Юлиан Нагелсман няма да прави големи промени в състава след поражението с 2:3 срещу Турция в контрола, когато четирикратните световни шампиони се изправят срещу Австрия във вторник. Целта пред Бундестима е победа, която може да допринесе за малко по-положителна нагласа малко повече от половин година преде началото на Евро 2024.

"Винаги се стремим към ротации в състава, без да променяме много схемата, каза треньорът, добавяйки, че форматът 4-2-2-2, който е въвел, "остава същият".

Основните въпроси около мача във Виена ще се отнасят до евентуалното участие на Кай Хаверц и Йозуа Кимих.

Президентът на Германската федерация: Вярвам, че можем да достигнем до финал на Евро 2024

Президентът на Германската федерация: Вярвам, че можем да достигнем до финал на Евро 2024

Ето какво каза

Нагелсман изненадващо пусна нападателя на Арсенал Хаверц като ляв бек срещу Турция и докато Хаверц отбеляза първия гол срещу турците.

"Експериментът не беше толкова голям. Не може да гледаме само от негативната страна. Играли сме и друг път точно по този начин. Не бяхме имали тренировка заедно от близо четири месеца. Сега искаме да спечелим, това би било доста добре. Трябва да работим още много. Става въпрос за това да сме убедени в пътя, който поемаме, и да оформим положително мнение. Не сме достигнали пределеа на нашите възможности", каза още младият специалист.