Германската футболна легенда Йенс Леман обяви в предаването "Допелпас" по телевизия "Sport1", че е успял да пребори коронавирусната инфекция. Освен това 50-годишният бивш вратар призова за частично отваряне на стадионите при подновяваното на шампионата в Бундеслигата.

"Заразих се в средата на месец март. Имах кашлица и повишена температура, но това продължи само ден и половина. Две седмици бях под карантина и след това лекарите потвърдиха, че съм излекуван. Прекарах заболяването по-леко от грип. Хората от рисковите групи обаче трябва да бъдат много предпазливи", обяви Леман.

"За момента не съм чул солиден аргумент защо да не отворим 20% от стадионите при подновяването на първенството. Ако има по един човек на всеки 20 седалки, ще има достатъчно безопасна дистанция. Всеки нарушител да бъде гонен от стадиона. Иначе съм съгласен, че трябва да подновим работата на икономиката във всички аспекти, за да може страната да оцелее. Бундеслигата също е част от икономиката на страната", допълни бившият германски национал.

30 от 36 клуба в Германия са пред фалит

30 от 36 клуба в Германия са пред фалит

В четвъртък ще стане ясно дали Бундеслигата ще стартира на 9 май