Заводът на Мерцедес ще започне разследване сред своите служители в Испания, тъй като някой от тях е поругал материала за Люис Хамилтън в световната интернет енциклопедия „Уикипедия". Както е известно статиите там могат да бъдат редактирани от всеки. Системата обаче запомня IP адреса на всеки посетител или редактор, така че виновникът може да бъде заловен.

Миналия петък, потребител с испански IP адрес е направил няколко обиждащи британския пилот промени. Сред тях е едно изказване на Михаел Шумахер от 2001, което гласи следното: „Ако Люис продължава така, със сигурност ще стигне до Формула 1". Зложелателят на лидера в шампионата е сложил в устата на Пилето следните думи: „Вярно е, че е малко грозен, но ще стигне до Формула 1".

По-надолу пък е добавена и ситуацията с катастрофата между Марк Уебър и Себастиян Фетел в Гран При на Япония , за която Люис бе разследван от ФИА: „Той предизвика катастрофа между Фетел и Уебър, защото караше опасно и извън правилата".

Очевидно извършителят на „атентата" е върл фен на съотборника на Хамилтън в Макларън Фернандо Алонсо, който е бил афектиран от непрекъснатите проблеми между двамата пилоти на „сребърните стрели". Затова не е учудващо, че редактирането на статиите е станало именно от Испания.