Календарът за сезон 2024 във Формула 1 ще включва цели 24 състезания, с две повече от 2023 година. Той започва на 2 март 2024 г. със съботното вечерно състезание в Бахрейн, а шампионатът ще бъде по-дълъг, от февруари до декември, вместо от март до ноември.

Предсезонните тестове ще се проведат на пистата "Сахир" в Бахрейн от 21 до 23 февруари 2024 г., преди откриващото състезание на същата писта.

Бахрейн, който бе домакин на първото състезание за сезон 2021, обикновено организира състезанието в неделя. Промяната е направена поради религиозния празник Рамадан.

Второто състезание в Саудитска Арабия, на 9 март, също ще се проведе в събота, което означава, че три от 24-те състезания ще се проведат ден по-рано от обикновено. В събота вечер ще бъде и надпреварата в Лас Вегас.

Гран При на Китай, което не се е провеждало от 2019 г. поради кризата с Covid-19, трябва да се завърне в Шанхай на 21 април. Няма нови писти, а състезанието за Гран при на Белгия в Спа-Франкоршамп удължи договора за още един сезон, след което състезанието в Южна Африка отпадна.

Гран При на Великобритания на "Силвърстоун" ще се проведе по традиционното си време, в неделя, 7 юли. Сезонът ще завърши със състезанието за Гран При на Абу Даби на 8 декември.

Златан разкри за кой отбор е във Формула 1

Златан разкри за кой отбор е във Формула 1

Шведът се оказа почитател на Ферари