Президентът на Ферари - Серджо Маркионе коментира успешното начало на сезона за тима си във Формула 1. Италианският отбор остана без нито едно първо място през цялата минала година и напрежението над пилотите и шефовете в тима беше огромно.

Промените в правилата за 2017 година дадоха шанс на инженерите на "черните кончета" да извлекат максимума от тази възможност и днес Фетел успя да победи световните шампиони от миналата година Мерцедес, след като звездата им Люис Хамилтън стартира от полпозишън.

Себастиан Фетел разплака Люис Хамилтън! Уникален старт на сезона във Формула 1!

Фетел разплака Хамилтън! Уникален старт на сезона във Формула 1!

Ферари отнесе Мерцедес в Австралия

"Днешната победа идва точно навреме. Щастлив съм за всички членове на нашето семейство и всичките тифози на пистата и по целия свят. Те преминаха през този тежък период заедно с нас и заслужават всяка минута от днешния триумф в Мелбърн. Да чуя отново националния химн на Италия беше нещо много специално и емоционално за мен", разкри Маркионе.

Себастиан Фетел: Казах ви - това е сезонът на Ферари!

Фетел: Казах ви - това е сезонът на Ферари!

"Благодаря на всички в Маранело за този прекрасен ден"

"Себастиан направи фантастично състезание днес. Свърши си работата по най-добрия начин, а в ключовите моменти не се обърка и това реши победата. Убеден съм, че съвсем скоро ще видим на какво е способен и Кими.

За нас е много важно и двамата ни пилоти да са на подиума, защото само така можем да победим Мерцедес накрая на годината", завърши италианецът.