Себастиан Фетел изрази задоволството си от постигнатата победа в първия старт от новия сезон във Формула 1. Германецът бе най-щастливият човек в Мелбърн веднага след финала на днешната Гран При на Австралия.

Четирикратният световен шампион стартира от второ място, но успя да се справи с пилота на Мерцедес - Люис Хамилтън и донесе първата победа за Скудерия от повече от година и половина.

Снимка 285313

Източник: GettyImages

"Благодаря на всички в Маранело за този прекрасен ден, който никога няма да забравя. В момента всички във Ферари сме на седмото небе от щастие. На старта бях малко нервен и превъртях гуми. Загубих малко и трябваше да се защитавам от Валтери. За щастие се измъкнах, без да загубя позиция, и така започнах да преследвам Люис", разказа Себастиан.

Себастиан Фетел разплака Люис Хамилтън! Уникален старт на сезона във Формула 1!

Фетел разплака Хамилтън! Уникален старт на сезона във Формула 1!

Ферари отнесе Мерцедес в Австралия

"Настигнах го малко по-късно и наложих високо темпо. Така го принудих да влезе в бокса за смяна на гуми и пред мен се откри чиста писта. Това много ми помогна при влизането в бокса.

Благодаря на отбора за стратегията и за начина, по който ме върнаха на пистата пред Хамилтън. След това трябваше да дам всичко от себе си и да спечеля първата ни победа от много дълго време", завърши германецът.