Себастиан Фетел ще напусне Ферари в края на годината, след като разговорите между двете страни за нов договор бяха прекратени! Очаква се много скоро новината да бъде обявена и от самия отбор.

Сезонът във "Формула 1" ще бъде подновен при безпрецедентни мерки за сигурност

Сезонът във "Формула 1" ще бъде подновен при безпрецедентни мерки за сигурност

Първото състезание се очаква да е на 5 юни в Австрия

За мястото на Фетел във Ферари към момента се спрягат няколко имена. Сред тях са испанецът Карлос Сайнс от Макларън и австралиецът Даниел Рикиардо от Рено.

Самият Фетел пък би могъл да премине в Макларън на мястото на Сайнс. За него не е опция бившият му отбор Ред Бул, с който спечели четирите си титли. Оттам обявиха, че нямат намерение да привличат друго голямо име до Макс Верстапен.

Наскоро Фетел обяви, че има желание да остане във Ферари и след края на настоящия договор. Говори се, че един от проблемите за него е бил фактът, че трябва да продължи да кара заедно с Шарл Льоклер, който подписа нов договор до края на 2024 година. Освен това се смята, че "черните кончета" са предложили на германеца значително по-ниска заплата и по-кратък договор.

Германецът е част от Ферари от 2015 година, но така и не можа да изпълни очакванията, които имаше към него. Той бе най-близо до титлата през 2017 и 2018 година, но и в двата случая негови фатални грешки го лишиха от трофея.