В Мерцедес са умерени оптимисти за Гран при на Великобритания от Формула 1, тъй като състезателният автомобил със сигурност става все по-добър. Това мнение изрази техническият директор в отбора Джеймс Алисън в интервю за Скай Спортс.

Сезонът до момента е тежък за отбора на Мерцедес, който има 116 точки и е трети при конструкторите. Джордж Ръсъл се представя сравнително добре и е четвърти в класирането при пилотите със 111 точки, но седемкратният световен шампион Люис Хамилтън е едва шести.

"Хората в завода не смеят да го кажат, но сме умерени оптимисти, че ще направим по-добър уикенд от тези, които имахме напоследък. Мисля, че някои от характеристиките на пистата ще паснат на болида, но едва ли ще имаме шанс да спечелим. Очаквам по-добри резултати в бързите завои и също така очаквам да бъдем по-голяма конкуренция на останалите. Ако пък Ред Бул изпитат затруднения, знае ли човек? Лично аз се надявам да направим силен уикенд", заяви той.

Запитан дали евентуална победа на Силвърстоун този сезон ще бъде емоционална, Алисън отговори: "Абсолютно! Аз лично ще плача. Ще бъде страхотно и стискам палци да се представим добре. Автомобилът ни определено става все по-добър".

Гасли продължи договора си с "Алфа Таури"

Гасли продължи договора си с "Алфа Таури"

Ето подробности