Шефът на Хаас Гюнтер Щайнер изрази несъгласието си с критиките по адрес на отбора му във Формула 1.

Ето какво сподели той:

"Това вече е предизвикателство за отбор като нас, който се състезава с водещите три тима - а те разполагат с 30% повече ресурси.

Ако те са способни да комбинират техните средства с други отбори, или да се ползват от предимствата на бюджета, с който разполагат - това е проблем за нас и проблем за поне още два други отбора", добави той.

Запитан дали има напрежение между Хаас и Рено, Щайнер заяви:

"Те трябва да се справят по-добре и тогава няма да има напрежение помежду ни. Топката е в тяхното поле".

Лука ди Монтедземоло: Алонсо е равностоен с Хамилтън и Фетел, а дори е много близо и до Михаел

Ди Монтедземоло: Алонсо е равностоен с Хамилтън и Фетел, а дори е много близо и до Михаел

"Той не беше така близък с тима, както Михаел Шумахер и Ники Лауда бяха в трудните мигове"

"Ще успеят ли да спечелят със собствения си бизнес модел? Това е въпросът. Каква е разликата между това да не печелим ние и те? Този бизнес модел не е техен проблем. Това, че не печелим, също. Техният проблем е, че те не са по-добри от себе си и използват "ние не може да печелим" като оправдание. Могат ли да спечелят? Не изглежда като да могат", добави той.

Щайнер призна, че ходът със спирачните канали, който все още не е ратифициран от Международната автомобилна федерация, ще бъде скъп за неговия отбор, но настоя, че няма да създаде драматични проблеми.

"Просто трябва да похарчим повече пари. Нуждаеш се от повече хора за тази работа. Това е работа, която спокойно може да пропуснем (със спирачните канали), но сега трябва да ги използваме. Преодоляхме големи изпитания. Погледнете къде се намираме ние и къде Рено", завърши изпълнителният директор на Хаас.

Люис Хамилтън: Битката с Фетел беше много забавна

Хамилтън: Битката с Фетел беше много забавна

"Огромен малшанс за Шарл"