Пилотът на Ферари във Формула 1 Шарл Льоклер заяви, че няма намерение да влиза в спор със своя съотборник Себастиан Фетел.

21-годишният монегаск впечатли в първите няколко състезания от кампанията, но напоследък по-опитният Фетел се представя по-добре от него.

"Просто си върша работата на пистата и съм доволен от себе си. Определено се чувствам добре във Ферари. Изобщо не ми допадат политическите игрички. Всъщност като цяло мразя политическите актове. Това не е моят стил. Никога не се сприятелявам с някого само и единствено за да се възползвам от този факт за в бъдеще. Предпочитам добрите и естествените приятелства.

Вярно е, че ситуацията вътре в отбора се промени след Гран При на Бахрейн. Отборът има по-сериозно уважение към мен, след като показах способност да печеля състезания. Разбирам, че трябва да има определена йерархия като в отбор като Ферари. Ясно ми е, че Себ е фаворитът в отбора заради изключителния си опит.

Трябва да продължа да си върша работата и да допускам по-малко грешки. Себастиан просто прави по-малко грешки от мен", разсъди Льоклер.

Тото Волф предполага, че Фетел е можело да бъде наказан по-строго

Тото Волф предполага, че Фетел е можело да бъде наказан по-строго

От Ферари още обмислят, дали да искат преразглеждане на решението