Тото Волф счита, че е било безсмислено от Ферари да обжалват наказанието на техния пилот Себастиан Фетел, с което му беше отнета победата в състезанието за "Голямата награда" на Канада, в Монреал. Тогава германецът финишира първи, но добавените към времето 5 секунди го изпратиха на второ място в крайното класиране.

Люис Хамилтън спечели Гран при на Канада, след като финишира втори

Люис Хамилтън спечели Гран при на Канада, след като финишира втори

Себастиан Фетел беше наказан с 5 секунди за опасна маневра

"Няма как да отменят наказанието", сподели Волф пред австрийските медии. "В най-лошия случай, ако се стигне до преразглеждане на ситуацията, стюардите може да решат, че е необходимо дори още по-строго наказание".

От италианския тим дръпнаха назад, след като се е появило видео удостоверяващо как Фетел първо овладява колата си и после съзнателно засича Хамилтън. Срокът за преразглеждане на решението е до слдващия кръг, който ще се проведе във Франция.

Снимка 370850

Източник: Twitter

"Говорих с шефа на Ферари, Матиа Биното и той смята, че инцидентът не е за стопроцентово наказание. Смятам, че той стопроцентово греши. Фактът е, че Фетел излезе извън пистата и после се върна обратно. След това погледна в огледалото и притисна Люис към стената. Ако Люис не беше натиснал спирачките, двамата щяха да катастрофират. Така че наказанието е адекватно. Може и да е спорно по някакъв начин, но в тоя спорт никой не е насила", завърши Волф.