Формула 1 иска да спаси сезон 2020 като отмени лятната почивка и премести някои от отложените състезания през август. Това заяви спортният директор на Ф1 Рос Браун в интервю за "Скай Спортс".

Жан Тод за спирането на Формула 1: Това беше единственото решение

Жан Тод за спирането на Формула 1: Това беше единственото решение

Така на теория сезонът може да започне най-рано на 3 май, в Нидерландия

Ситуацията с пандемията, причинена от коронавируса SARS-CoV-19 се променя непрекъснато, но за момента надеждите са сезонът да започне на 3 май в Нидерландия. Твърде вероятно е този старт също да пропадне, тъй като в страната има доста строга карантина. Възможно е първото състезание за 2020 година да се окаже "Гран при" на Испания на 10 май или легендарната надпревара в Монако, която по програма е на 24 май.

"За първи път няма да имаме състезания в началото на годината, но ще се опитаме да ги преместим по-късно. Ако махнем почивката през август, ще се освободят няколко уикенда, в които може да направим състезания. Доста различно ще изглежда, но смятам, че може да запазим прилична бройка надпревари, които да станат интересни.

Аз съм оптимист, и смятам, че може да станат 17-18 състезания или дори повече. Ще сгъстим програмата, но все пак зависи кога ще започнем. Обсъдили сме вариант с двудневни уикенди, така че да можем да направим стартове в три последователни седмици", сподели Рос Браун.