Формула 1 работи много упорито, за да организира състезание в Африка, заяви президентът на организацията Стефано Доменикали.

За последно престижната автомобилна надпревара посети Черния континент през 1993 година, като това се проведе състезание на пистата Киалами в Южна Африка. Според мнозина точно Киалами е фаворит за домакин на следващия африкнаски старт, който изглежда все по-вероятен. Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън е един от тези, които най-много искат да има състезание в Африка, но според Доменикали трябва да се свърши още много работа, за да се случи това.

"На 100 процента Африка е континент, върху който ние работим много здраво. Но винаги съм казвал, че на първо място трябва да намерим подходящите партньори, както и правилния план", заяви италианецът.

"Искам да избегнем вероятността да проведем едно състезание и повече да не се върнем. Работим за намирането на решение, което е най-доброто както за нашия спорт, така и за държавата, която ще бъде домакин", каза още той.

Увеличената популярност на Формула 1 в последните години кара все повече държави да искат да приемат стартове, като особено голямо е желанието на страни от Източна Азия и САЩ, които могат да предложат много сериозни финансови параметри. Според Доменикали обаче това не е решаващ фактор при определянето на домакините.

"Днес се предлагат големи пари, но нашата задача е да защитим качеството на нашия спорт. Така например е проблем, когато единственото качество на едно състезание остане това, че е историческо. Ние искаме да развиваме нашия спорт. Говоря специално за Монца. Стартовете там винаги са невероятни, но организаторите трябва да инвестират в инфраструктура и в услуги за феновете", каза още Доменикали.

Шефът на Ферари: Ред Бул се размина с прекалено леко наказание

Шефът на Ферари: Ред Бул се размина с прекалено леко наказание

Не искам да кажа, че не са свършили добра работа, коментира Фредерик Васьор