Формула 1 пренаписа едно от правилата си, за да гарантира, че за съкратени състезания ще бъдат присъждани редуциран брой точки след като Макс Ферстапен от "Ред Бул" спечели втората си титла при объркващи обстоятелства през миналия октомври, съобщава агенция "Ройтерс".

Комисия, включваща представители на десетте отбора във Формула 1 и ФИА, както и притежателите на търговските права, заседава в Лондон в дните преди старта на новия сезон в Бахрейн. В изявлението по-късно бе формулирана промяната - "гарантиране, че при по-кратки състезания ще се разпределят редуциран брой точки, дори ако не завършват с прекратяване."

Сред решенията бе и това за облекчаване на правилата при радиосъобщенията от и към пилотите по всяко време в хода на състезанията. Приета бе и промяна при губите за мокро време, а по време на заседанието бе постигнато и споразумение за коригиране на ограничението за разходи, което ще позволи на отборите на похарчат допълнителни 1.2 милиона, извън базата от 135 милиона в отражение на разширения календар от 23 състезания.

Президентът на ФИА Мохамед Бен Сулайем не присъства на заседанието.