Суперзвездата на португалския национален отбор Кристиано Роналдо заяви, че няма намерение скоро да спира да бележи. С двата си изстрела в мрежата на Ирландия снощи 36-годишният нападател вече има 111 попадения за "мореплавателите", задминавайки иранската легенда Али Даеи (110).

"Не приключвам головата сметка. От всички рекорди, които през кариерата си съм подобрявал, и за радост има няколко такива, този сега е много специален за мен и се нарежда до онези, които ме правят истински горд.

Роналдо донесе ценен успех на Португалия с късни голове

Роналдо донесе ценен успех на Португалия с късни голове

"Мореплавателите" се наложиха над Ирландия

Първо, защото всеки път, когато играя за родината си, това е специален момент. Второ, защото турнирите с участието на националните отбори винаги са оказавали огромно влияние върху мен, докато израствах. Да гледам как моите идоли през лятото играят за техните си страни на европейски или световни първенства.

Друга причина да оценявам толкова постигнатото е, че Али Даеи беше вдигнал летвата толкова високо, че в даден момент си мислех, че никога няма да успея да го застигна. Поздравявам го, че толкова време държеше този рекорд и му благодаря, че демонстрираше уважение към мен всеки път, когато бележех и се доближавах до неговото изключително постижение.

Благодаря ти, Португалия! Благодаря на всичките ми съотборници и съперници, че направиха всичко това едно незабравимо преживяване. Нека да продължим да се срещаме на терена и през идните години", написа Роналдо в официалния си профил в социалната мрежа Инстаграм.