От френското списание "Франс Футбол" ще обмислят идеята за връчване на "Златната топка" за 2020 година на полския нападател Роберт Левандовски. Това заяви главният редактор на изданието Паскал Фере.

Церемонията по награждаването за 2021 г. се проведе в театър "Chatelet" в Париж. Според резултатите от гласуването Левандовски зае второ място с 580 точки. Носител на отличието стана аржентинецът Лионел Меси (613 точки). В речта си при награждаването Меси каза, че Левандовски трябва да получи наградата за 2020 г., когато трофеят не беше връчен поради пандемията от коронавирус.

Кан: Роберт Левандовски заслужаваше "Златната топка"

Кан: Роберт Левандовски заслужаваше "Златната топка"

Още едно подобно мнение

"Това, което каза Меси, беше добро и умно. Но мисля, че не трябва да вземаме такива решения много бързо. Трябва да се позовем на принципите на демократичните избори. Не можем да сме сигурни, че Левандовски щеше да спечели Златната топка миналата година. Не можем да знаем със сигурност, защото нямаше избори. Но честно казано, Левандовски щеше да има отличен шанс да спечели миналата година", заяви Паскал Фере.

33-годишният Левандовски през миналия сезон получи "Златната обувка", като стана голмайстор на първенствата в Европа, отбеляза 41 гола в 29 мача, спечели Бундеслигата и Суперкупата на Германия. Като част от полския национален отбор играчът участва и на Европейското първенство.