Президентът на ФИФА Джани Инфантино вярва, че глобалната криза, причинена от коронавируса, може да донесе промяна във футбола, който той не вярва да бъде подновен до началото на май.

"Без паника, нека погледнем реалността - ще играем, когато това е възможно, без да излагаме на риск здравето на футболистите. Здравето е на първо място, после идват другите неща. И за останалите, мениджърите, означава "надявам се на най-доброто, готов съм за най-лошото", започна президентът на Международната футболна централа.

"Нуждаем се от оценка на влиянието на вируса върху икономиката. Не знаем кога нещата отново ще се върнат към нормално. Но нека погледнем към възможностите. Може да реформираме световния футбол като се върнем крачка назад. С различни формати. По-малко турнири, може би по-малко тимове, но по-балансирано - по-малко мачове, за да предпазим здравето на играчите. Не е научна фантастика, нека поговорим за това. Нека оценим щетите, да видим как може да ги покрием, да направим жертви и да започнем от начало. Но не от нулата. Нека спасим футбола от криза, която рискуваме да бъде необратима", продължи той за Gazzetta Dello Sport.

ФИФА ще направи дарение от 10 милиона долара на Световната здравна организация

ФИФА ще направи дарение от 10 милиона долара на Световната здравна организация

Централата ще помогне в борбата с пандемията на коронавирус