Байерн взе за 2 години под наем Хамес Родригес от Реал Мадрид и направи трансфер, който може да се окаже номер едно по значимост за лятото в Европа.

Сделката оказва ефект не само върху халфовата линия на баварците, където наред с познатата динамика и мощ, вече ще има фантазията и вълшебната левачка на колумбиеца.

Привличането на Хамес е едновременно спортно-технически и бизнес удар, достоен за клуб, който рядко прави грешки в последните години.

Снимка 303974

Източник: Twitter

Карло Анчелоти прибра при себе си играча, когото наричаше "голямата ми любов" по време на престоя в Реал. Родригес бе част от тима на "кралете", спечелил 24 поредни мача през есента на 2014-а, като в края на същия сезон обаче Мадрид остана с празни ръце и връзката Карло - Хамес се разпадна заради уволнение на италианеца.

Сега двамата ще работят пак заедно, а само един футболист и един треньор могат да ви потвърдят колко е важно да виждаш доверие в очите на този, с когото делиш едно тренировъчно игрище всеки ден.

Та, очаквайте един прероден Хамес на терена, който ще получава много повече игрови минути в Мюнхен, отколкото имаше в Мадрид миналия сезон. Това може да е искрата, която не достигаше на Байерн в последните три сезона да стигне до купата в Шампионската лига.

Снимка 303976

Източник: Twitter

Байерн, разбира се, не взима просто добри играчи. Ходът ще има огромен ефект и на бизнес фронта, като Хамес Родригес спокойно може да бъде нареден в топ 5 на най-маркетинговите играчи в света. Нещо повече, според Херардо Молина от колумбийския в. "Ла Насион" той е недалеч от Кристиано Роналдо и Лионел Меси в това отношение.

Чарът му, излъчването, както и огромната популярност в Южна, Централна и Северна Америка, където е почитан като мегазвезда, го правят феноменално бизнес решение. Той е красив, усмивката му кара жени и деца да гледат в захлас, на 26 години е, но изглежда на 16 (и все така си изглежда, откакто се появи във футбола) и лицето му гледа отвсякъде.

Само за първите 48 часа като нов играч на Реал през лятото на 2014-а бяха продадени фланелки и други аксесоари на отбора с името и лика на Хамес на стойност 20 милиона евро. В Мадрид не можеха да се нарадват на хода си, след като на 14-ия ден от трансфера тогава само в Южна Америка калкулираха 345 000 изкупени официални фланелки на Реал с името на колумбиеца!

Снимка 303971

Източник: GettyImages

Хамес ви гледа от реклами на какво ли не, лице е на кампании на ФИФА и УЕФА (Роналдо, Меси, Буфон и още двама-трима - това е списъкът) и всяка новина около него става вайръл в медиите на Америка. На трите Америки.

В известен смисъл ефектът на подпис с Родригес е подобен на този да вземеш Дейвид Бекъм в началото на миналото десетилетие, например.

А има и още един важен детайл. Хамес е лице и много близък и важен партньор на Adidas вече трета година. Един от малкото спортисти, които имат своя линия обувки не само за професионален футбол, но и за ежедневни цели - маратонки за фитнес "Хамес Родригес", маратонки за тичане "Хамес Родригес", олекотени летни обувки "Хамес Родригес"...

Снимка 303972

Източник: GettyImages

А Байерн, както знаем, върви ръка за ръка с "Adidas" откакто свят светува. Не, че Реал не е партньор на същата марка. Просто връзката с баварците винаги е била по-специална.

Ако не можеш да имаш Меси или Роналдо, третият най-голям удар, който можеш да направиш като PR ход предвид гореизложените обстоятелства, е този.

Байерн го нанесе без да се колебае и ще плаща с охота близо 8 милиона евро годишно на Хамес.

Снимка 303973

Източник: Twitter

Ще се изплатят десетократно. А нищо чудно и на терена да се окаже, че един отличен играч в повече понякога прави разликата.