Селекционерът на Швейцария Мурат Якин успя да скрие радостта си от победата с 3:1 срещу Унгария в мач от група "А" на Евро 2024. Той сподели мнението си и за нападателя на Лудогорец Квадво Дуа.

Гол за историята! Квадво Дуа е първият играч от efbet лига, вкарал на европейско първенство

Гол за историята! Квадво Дуа е първият играч от efbet лига, вкарал на европейско първенство

Ето подробности

"Квадво Дуа е футболист, който може да играе в наказателното поле. Знаехме, че можем да разчитаме на него. Знаехме и статистическите данни за Михел Абишер и знаехме, че ще е важен играч за нас. Прави страхотни дрибли - с топка и без топка. На хартия имахме много добра халфова линия", каза Якин.

"Правилно беше решението да вкараме в игра Бреел Емболо. Не беше на линия последните две седмици, но го извикахме и това беше правилно. Спокойни сме във владението на топката, когато е на терена", добави специалистът.

Страхотна Швейцария с помощта на Квадво Дуа срази Унгария!

Страхотна Швейцария с помощта на Квадво Дуа срази Унгария!

Вижте как се разви срещата

"Днес можехме да се насладим на тази великолепна атмосфера с всички наши фенове. Като треньор имам роля в създаването на настроение сред играчите", каза селекционерът на "кръстоносците".

"Не е лесно да играеш срещу Германия. Следващата сряда е съвсем различен мач. Важно е, че спечелихме първия си мач, но не бях толкова доволен от второто полувреме, така че трябва да играем по-добре следващата седмица. Фантастично е да видя колко швейцарци бяха на стадиона днес", сподели той.

"Оприличавам футбола на шаха, а днес избрахме правилната тактика. Използвахме тази формация по конкретна причина. Фокусирахме се върху това да използваме максимално силните си страни и затруднихме много съперника си през първото полувреме. Мислехме, че ще използват Бола, за да ни поставят под натиск, и наистина бяхме под напрежение, но имахме свежи нападатели, които да влязат и да държат топката", каза още Мурат Якин.

Квадво Дуа: Това е най-доброто нещо, което съм правил

Квадво Дуа: Това е най-доброто нещо, което съм правил

Вижте какво коментира той