Нападателят на Лудогорец Квадво Дуа отбеляза първото попадение при победата на Швейцария с 3:1 над Унгария в мач от Група "А" на Евро 2024. Голът ще се помни дълго време, тъй като чрез него той записа историческо постижение.

"Това е една сбъдната мечта, нещо като сърбеж, както се казва. Преди няколко дни разбрах, че ще мога да започна днес. Короната на днешния ден беше победата", заяви швейцарският нападател.

Страхотна Швейцария с помощта на Квадво Дуа срази Унгария!

Страхотна Швейцария с помощта на Квадво Дуа срази Унгария!

Вижте как се разви срещата

"Всъщност в началото на мача се чувствах добре, наистина добре, нервността дойде сега. Два часа, три часа преди мача тя вече се появяваше в мен. Когато чух химна, сърцето ми щеше да изхвръкне от тялото ми. Никога през живота си не съм изпитвал такива чувства. За мен вкарването на голове е най-хубавото чувство", заяви той.

"Добър въпрос, добър въпрос. Вероятно не беше толкова добър от гледна точка на красотата, но от гледна точка на емоциите, това е най-доброто нещо, което съм правил", каза Квадво Дуа за попадението си.

"Получавам хубав пас в дълбочина. Харесвам такива топки, които мога да преследвам. Изведнъж оставам сам срещу вратаря, вкарвам и след това съм много щастлив, че страничният съдия задържа флага. Мечтата ми е сбъдната. Както е в момента, не знам, 30 секунди, 45 секунди след онзи момент усетих нещо, което никога не съм изпитвал в живота си. Тогава всичко избухна", коментира още той.

"Мисля, че всички бяхме пределно концентрирани психически. Бяхме жизнени и играхме добре. И да, мисля, че демонстрирахме добре опита си", изтъкна Квадво Дуа.

Гол за историята! Квадво Дуа е първият играч от efbet лига, вкарал на европейско първенство

Гол за историята! Квадво Дуа е първият играч от efbet лига, вкарал на европейско първенство

Ето подробности

"Имаме амбиции и бих казал, че съм благодарен, че съм там. Благодарен съм, че бях в стартовата единайсеторка. Също така съм благодарен, че изминах целия път. Сега ще видим какви ще са следващите няколко дни", коментира още той.

"Мисля, че това беше много важен сезон за мен. Участвах в евротурнири и играх в добър отбор, което е много важно", каза Квадво Дуа за изминалия сезон с екипа на Лудогорец.

Той призна, че са в добри отношения с Мурат Якин: "Мисля, че имаме чудесни отношения. Той ме включи в списъка на страната, за да ме вземе, така че да, имаме добри отношения".

Квадво Дуа говори и за това, че е първият футболист от българското първенство, който вкарва гол на Европейско първенство: "Да, за първи път чувам това. Да, за мен е чест и съм много благодарен за това. Но това е просто цел. Трябва да продължа. Така че съм щастлив".

"Все още не мога да говоря български, но им пожелавам да имат добра предсезонна подготовка", завърши Дуа.

Попадението на Дуа влезе в изключително интересна класация

Попадението на Дуа влезе в изключително интересна класация

Определено голът на Дуа ще се помни дълго