Европейската футболна асоциация (УЕФА) ще направи всичко по силите си, за да не допуска внасянето на руски флагове на трибуните по време на мача между между Украйна и Румъния тази вечер, съобщава агенция АП. В други двубои на европейското първенство вече бяха забелязани знамена на агресора на украинска територия.

От УЕФА обясниха, че служителите по реда са ясно инструктирани по този въпрос и ще направят всичко възможно да пресекат опити за внасяне на знамена с руски символи. Националният отбор не бе допуснат до участие на Евро 2024, но граждани на страната си купуват билети за мачове.

Флагът на Русия бе забелязан на трибуните още в първия двубой на европейското първенство, който противопостави Германия и Шотландия в Мюнхен в петък. Знамена имаше и сред сръбските фенове в Гелзенкирхен в неделя.

Властите в Германия обявиха далеч преди началото на европейското първенство, че на стадионите и официалните зони за фенове са разрешени само флагове на държави, които са на еврофиналите. Целта е пресичане на опити за политизиране на турнира, включително със знамена на Израел и Палестина.

Aнглия пренаписа историята на Евро 2024

Aнглия пренаписа историята на Евро 2024

Ето подробности