Хърватия и Албания изиграха невероятен двубой, в който не успяха да се победят и завършиха наравно 2:2 в група "В" на UEFA EURO 2024. Казим Лачи откри още в 11-ата, а Андрей Крамарич изравни в 74-ата минута. Само 120 секунди по-късно автогол на Клаус Газула донесе пълния обрат за "ватрените". Самият Газула впоследствие се реваншира и донесе точката за своя тим с попадение в петата минута от добавеното време.

В 11-ата минута Албания откри резултата в двубоя. След прекрасно центриране на Ясир Асани Казим Лачи засече топката с глава и успя да реализира.

Снимка 670354

В 26-ата минута Бруно Петкович отправи изстрел с глава, който обаче бе неточен и топката прелита над вратата на Томас Стракоша.

В 29-ата минута Елсейд Хусай стреля мощно към вратата на Доминик Ливакович, но ударът преминава високо над вратата.

Снимка 670351

В 31-ата минута грешка на Лука Модрич даде възможност на Албания да реализира втори гол, но изстрелът на Кристиян Аслани бе отразен от Ливакович.

В 38-ата минута Марсело Брозович отправи точен изстрел по посока на вратата, който обаче отива за статистиката и не води до сериозна опасност за Стракоша.

Снимка 670352

В 46-ата минута Рей Манай засече центриране в наказателното поле и стреля с глава. Ударът му обаче бе спасен от Ливакович.

В 50-ата минута настъпи първия по-сериозен опит за гол на Хърватия. Лукас Сушич отправи мощен изстрел към вратата, който обаче бе спасен от Томас Стракоша.

Снимка 670355

В 58-ата минута след центриране от корнер на Модрич Бруно Петкович успя да засече топката с глава, но ударът му премина покрай вратата.

В 69-ата минута Марио Пашалич засече центриране с глава, но изстрелът му профуча покрай вратата на Стракоша.

В 74-ата минута дойде първият инфарктен момент в мача. Андрей Крамарич успя да стреля през краката на Елсеид Хусай и прониза вратата на Стракоша, за да изравни резултата.

Снимка 670356

В 76-ата минута се стигна до пълен обрат в рамките на няколко минути! Анте Будимир се пребори за топката в наказателното поле и стреля. Макар първоначалният му изстрел да бе блокиран, при добавката се получи рикошет в краката на Клаус Гасула и попадението бе факт.

Снимка 670357

В 88-ата минута Лука Модрич с много силен шут извън наказателното поле, който премина опасно близо до противниковата врата.

В 98-ата минута Клаус Газула получи своето изкупление, след автогола. Поради разбъркване в наказателното поле на Хърватия Газула се включи отляво и стреля през краката на Йошко Гвардиол, за да реализира за 2:2.

Снимка 670364

В 98-ата минута съдията свири последния съдийски сигнал и срещата приключи.

Хърватия - Албания 2:2, (развой на срещата по минути)
на живо

Хърватия - Албания 2:2, (развой на срещата по минути)

Двубоят започва в 16:00 часа