Сръбският национален отбор по футбол се подготвя за отпътуването си за Германия, където ще участва на Европейско първенство за първи път от 24 години насам, а първият мач на тима ще бъде срещу Англия на 16 юни в Гелзенкирхен. В група "С" са още съставите на Словения и Дания.

"Всичко върви по план. Тази част от подготовката премина по най-добрия начин. Свършихме това, което искахме. Изиграхме мачове без да се стигне до контузии и никой не се оплаква. Доволен съм", коментира селекционерът на Сърбия Драган Стойкович - Пикси пред b92.net.

"Показахме, че можем да се изправим срещу всеки съперник. Не обръщам прекалено внимание на противниците що се отнася до нашата игра. Анализирахме и Словения, и Дания и Англия, така че имаме отлична представа какво да очакваме", каза Стойкович, а колкото до поражението от Австрия в приятелска среща, той заяви: "На никой не му е приятно да губи и нито един треньор не обича да губи. Но най-важното тепърва предстои."

"Футболът е отлична тема за разговори и има различни мнения по отношение на тактиката. Аз като селекционер искам да извлека максимума от играчите си и отборно, и индивидуално. Отговорността е моя да извлека от отбора таланта, който има, а не да дискутираме системата на игра. Системата е само началната фаза, нищо повече, стига футболистите да схващат принципите на играта", продължи Драган Стойкович.

Неговата рецепта за успех на Европейското първенство ще бъде отборната игра.

"Отборната игра и духът трябва да ни водят. Няма нито време, нито място за индивидуализъм. От първия ден се основавам на това. Футболистите го знаят и трябва да представят Сърбия по правилния начин, защото нас ни води отдадеността. Нека феновете ни подкрепят, а ние няма да ги разочароваме, въпреки че няма еуфория като преди две години. Все пак знам, че очакванията са високи. Ще направим всичко възможно, за да постигнем добър резултат и да зарадваме нацията", завърши старши треньорът на сръбския национален тим.

Драган Стойкович със знаменито постижение за Сърбия

Драган Стойкович със знаменито постижение за Сърбия

Вижте какво е то