Наставникът на Сърбия Драган Стойкович потвърди, че ще направи две рокади в състава си за двубоя от група C на Евро 2024 със Словения в четвъртък, в Мюнхен. Сръбските футболисти допуснаха загуба с 0:1 от Англия на старта на шампионата, докато Словения записа равенство 1:1 с Дания.

"Ще има две промени. Словения играе система 4-4-2. Те имат двама футболисти, които правят разликата в предни позиции. Трябва да играем умно, за да се справим утре", сподели Стойкович на пресконференция. "Те са много организиран отбор, много здрав отбор. Трябва да мислим за тези елементи. Словения може да създаде проблеми на всеки противник. Искаме да спечелим срещу тях, имаме нужда от точки, но в този мач няма фаворит. Трябва да покажем какво можем на терена", допълни той.

Стойкович каза още, че Сърбия няма да повтори грешките от представянето си срещу Англия и опроверга публикациите в медиите, че има проблем с Душан Тадич. Той заяви, че играчът му се е извинил, след като го е критикувал публично, че го е оставил извън титулярния състав в първия двубой. "Каквото каза той, вече го каза. После се извини. Продължаваме напред. Сега най-важното е да играем добре срещу Словения", призна Стойкович и добави, че обмисля да върне Тадич в титулярния състав.

"Срещу Англия започнахме да играем с твърде много уважение. През второто полувреме подобрихме представянето си. Ще направим всичко възможно, за да спечелим срещу Словения. Няма да влезем в този мач, мислейки за друг резултат", коментира Стойкович. Приблизително 30 хиляди сръбски фенове се очаква да пътуват до Мюнхен за двубоя, което ще бъде допълнителна мотивация за футболистите.

Сърбия потвърди лошата вест за Филип Костич

Сърбия потвърди лошата вест за Филип Костич

Магнитен резонанс показва частично увреждане на сухожилие в лявото коляно