Атакуващият полузащитник на Манчестър Сити Кевин Де Бройне беше умерен в анализа си след поражението от Словакия (0:1). Като истински лидер, той не нападна съотборниците си.

"Не играхме зле. Но не намерихме целта, започна 32-годишният Де Бройне. На първо място и най-вече, Де Бройне не искаше да се разстройва за отменените голове. "Това е футболът. И това са правилата. Съдията ги следва. Така да бъде, след като така е решил".

Белгия - Словакия 0:1 в мач от група Е на Евро 2024

Шок на "Дойче Банк Арена" във Франкфурт! Словакия постави Белгия на колене

Иван Шранц отбеляза единствения гол в мача

Попитан как би оценил представянето на отбора като цяло, той каза: "Първите двадесет минути бяха добри. Започнахме силно, но за съжаление направихме грешка, от която те вкараха. След това ни трябваше малко време, за да си върнем в ритъма. Второто ни полувреме беше по-добро. Създадохме положения, натиснахме и не дадохме много шансове на Словакия в тези моменти от срещата. Всъщност не играхме зле. Само дето не вкарахме".

Какво следва? На 22-и юни е втората среща на Белгия. "Разбира се, че сега е необходимо във втория ни мач срещу Румъния да победим в събота. Трябва да сме по-ефективни. Искаме да продължим във втората фаза на шампионата".