Спортният журналист от Беларус - Владимир Пирог бе потърсен от колегите ни от "Дарик" и dsport, за да сподели своя коментар относно предстоящия двубой между ЦСКА и БАТЕ (Борисов) от поредния квалификационен кръг на Лига Европа.

ЦСКА: Нямаме още заразени с коронавирус, готови сме за нова европейска битка!

ЦСКА: Нямаме още заразени с коронавирус, готови сме за нова европейска битка!

Пускат програма за мача с БАТЕ

Ето какво каза той:

"Днес сутринта разбрахме, че Станислав Драгун и Игор Стасевич няма да летят с отбора. Това е голяма загуба за нас. Стасевич е капитан на отбора, един от най-големите играчи в Беларус. Те си имат своите резултати. Статистиката не лъже. Със сигурност липсата на тези двамата е главният проблем на беларуския отбор, но и в ЦСКА имат проблем с отсъствието на Занев и Ахмедов. Тестовете им за коронавирус още не са потвърдени, но за да не рискуваме тяхното здраве, те няма да летят с отбора. Известно е просто, че няма да играят. Не мога да потвърдя че имат коронавирус може и да нямат. Днес няма да им излязат резултатите.

ЦСКА с една загуба в последните си 10 домакинства в Европа

ЦСКА с една загуба в последните си 10 домакинства в Европа

Припомнете си от кой отбор беше тя

Разбира се, всяка липса е голяма загуба, но при вас няма да играят Занев и Ахмедов. Мисля, че подобни трудности при всички положения ще сплотят отбора. Те не играха в последния мач в беларуския шампионат, но бяха заменени от други двама добри футболисти. Не бих казал, че ситуацията е критична. Скамейката на БАТЕ има какво да предложи.

За мен ЦСКА е непознат отбор, но отборът и треньорът са ги разучили достатъчно. Както и вие сте направили същото с нас. Нормално е - разучават се силните и слабите страни на противника. Аз разбрах за ситуацията с ФК ЦСКА 1948, разделението. Знам за равенството с 1:1 с Черно море в последния кръг на първенството ви.

Съдбоносна седмица за ЦСКА

Съдбоносна седмица за ЦСКА

Предстоят важни мачове

Моята прогноза е, че БАТЕ ще победи с 2:1 ЦСКА в добавеното време", завърши журналистът от "Пресбол".