Отборът на Динамо (Киев) пропусна добра възможност да победи домакина си АЕК (Атина) в първи 1/16-финален сблъсък между двата тима в Лига Европа.

Украинският състав водеше с 1:0 през голяма част от мача, след като точен за тима беше Виктор Циганков.

Той се разписа след едва 19 минути игра, давайки ранна преднина на тима си. Асистенцията при попадението му бе за парагвайския национал Дерлис Гонсалес.

Снимка 340572

Източник: UEFA.com

Последният бе сред най-дейните на терена, подобно на контролата срещу българския ЦСКА, играна по време на зимната пауза в Първа лига.

ЦСКА не победи Динамо (Киев) и от третия опит, солидно представяне на "армейците"

ЦСКА не победи Динамо (Киев) и от третия опит, солидно представяне на "армейците"

Нулево реми в Марбея, новите и юношите се появиха на терена

Двубоят премина при поделено преимущество, като гостите стартираха по-силно срещата, но през второто полувреме предоставиха инициативата на своя съперник.

За щастие на украинския тим слабото представяне на атакуващите състезатели на АЕК, съчетано с уверените действия на бранителите на Динамо, така и не водеха до нова промяна в резултата.

Тя все пак стана факт 10 минути преди последния съдийски сигнал, когато Морозюк прати топката в собствената си врата за крайното 1:1.

Победата на чужд терен до известна степен щеше да наклони везните в посока Динамо преди реванша, но до подобно стечение на обстоятелствата така и не се стигна.