Нападателят на Етър Преслав Боруков разкри, че ще доиграе сезона при "болярите". Младокът даде интервю за "Велико Търново спорт". 

Футболистът бе на крачка от трансфер в Слован (Либерец), но до това така и не се стигна.

Преславе, оставаш ли в Етър през пролетния полусезон?

- Готвим се всички футболисти за началото на пролетния полусезон и изцяло сме насочили вниманието си към първото гостуване на Лудогорец.

Доста се писа за твой трансфер, беше ли на разговори със Слован (Либерец)?

- Да, наистина бяхме аз и агента ми с адвоката ми в Чехия. Преговаряхме за условията със Слован, но в крайна сметка агентът ми не успя да се разбере с ръководството на Слован и така трансферът отпадна.

Имаше ли реален интерес към теб и от български отбори?

- Това трябва да го коментира моят агент, понеже аз се концентрирам само върху работата си на терена. Той взима решенията за моето бъдеще, така че не мога да отговоря на този въпрос.

Етър взе бивш футболист на Берое

Етър взе бивш футболист на Берое

Ерол Алкан подписа с "болярите"

Как се чувстваш ти самият след този шум, който се вдигна около теб?

- Както казах, спокоен съм и концентриран само върху тренировките и мачовете.

Все пак окончателно оставаш ли в Етър?

- Аз имам договор до 30 юни т.г. с Етър и от няколко седмици тренирам стопроцентово с отбора и си изпълнявам задълженията, което означава, че до лятото оставам в Етър.

Какво очакваш от себе си и от отбора?

- Очаквам и силно се надявам да печелим повече точки в следващите мачове, да се стремим да се подобряваме с всеки мач и да трупаме точки, защото това е най-важното.

Панамец подписа с Етър

Панамец подписа с Етър

Хосе Кордоба изкара успешен пробен период

Колко реален е шансът Етър да остане в елита?

- Това не мога да го кажа сега, прекалено рано е и има 16 мача до края на сезона. Във футбола всичко е възможно, надявам се да показваме добри игри и да радваме феновете на Етър. Дано се върнат по трибуните колкото може по-скоро, защото във Велико Търново подкрепата им наистина се усеща, особено в домакинските мачове.

Феновете със сигурност очакват от теб поне още толкова голове през пролетта...

- Надявам се да вкарам още голове и най-важното - да помогна на отбора да взима точки във всеки мач. Да вървим заедно напред като колектив, защото в Етър ние сме един голям колектив.