Старши треньорът на Етър Красимир Балъков разкри, че до 15 май ще е ясно какво е бъдещето му на "Ивайло" и дали ще продължи работата си в "виолетовите".

"Още преди да сте ме попитали за националния отбор - не мога да ви кажа нищо по-различно от това, което казах и след мача във Враца. 

До 15 май ще се разбере моето бъдеще. Дотогава ще е ясно дали има развитие в позитивен аспект за Етър. Клубът не съществува на базата на моето име и авторитет, защото има огромни традиции. Моето идване наля бензин в огъня, за да може отборът да се стабилизира. Иначе всичко относно това как трябва да се развива Етър съм го споделил пред Управителния съвет. Ако се направят крачки напред, а не да се връщаме назад, тогава в Етър ще има добри условия за развитието на български футболисти. Клубът обаче трябва да има твърд бюджет, който да внесе спокойствие в хората, които работят тук. Нужно е както неговото гарантиране, така и завишаване. Не можеш да растеш като резултати и класиране, а в същото време да смъкваш бюджета. Ако не се разбере от хората в Управителния съвет, би било по-добре да не говорим за възраждане на футбола в града. Аз все пак вярвам в бъдещето на клуба и се надявам, че нещата във Велико Търново ще се случат по най-добрия начин.

Красимир Балъков е единственият вариант за национален селекционер

Красимир Балъков е единственият вариант за национален селекционер

Очаква се в близките дни да бъде обявена официално смяната

Предстои ни убийствена програма. В следващата седмица ни се събират три мача, защото първите баражи са на 7 и 10 май. Стягаме се и работим по план. Искаме да затвърдим добрите резултати и стил на игра. Дано се преборим за участие на бараж за Лига Европа.

Георги Сърмов беше наблюдаван в подготвителния период. Моите контакти допринесоха за преминаването му в Германия. Кемницер се развива много стабилно и е в подем. Условията за работа са като в Бундеслигата. Пожелавам на Сърмов да си завърши кариерата си там. Аз в Германия играх до 38 години. Възрастта няма никаква роля във футбола", сподели Балъков пред "Тема спорт".

Красимир Балъков: Ако Петър Хубчев е напуснал националния отбор, това не е добре за футбола ни

Красимир Балъков: Ако Петър Хубчев е напуснал националния отбор, това не е добре за футбола ни

"Ако ми почукат на вратата да поема България, тогава ще говорим"