Евертън и Ливърпул завършиха 2:2 в мърсисайдското дерби. Домакините бяха по-активният отбор на терена и въпреки, че изоставаха с 0:2 в началото на мача, имаха своите шансове да стигнат дори до пълен обрат. „Червените" пък също има за какво да съжаляват, тъй като в 93-ата минута страничният съдия отмени напълно редовен гол на Луис Суарес. В крайна сметка - 2:2 и Евертън се върна в Топ 4 на Висшата лига.

Ливърпул започна по-агресивно двубоя и в първата половина на полувремето бе тотален господар на терена. Логично „червените" успяха и да вкарат 2 гола. В 14-ата минута Хосе Енрике намери в полето Луис Суарес, който от малък ъгъл отправи силен шут, топката рикошира в Лейтън Бейнс и влезе в мрежата на домакините - 0:1. Луис Суарес намери странен начин да отпразнува попадението, хвърляйки се тревата току пред пред резервната скамейка на Евертън.

6 минути по-късно отново гостите ликуваха. Стивън Джерард центрира от свободен удар, Суарес леко отклони топката, която навести вратата на Хауърд - 0:2.

Всичко хубаво за Ливърпул обаче през първата част приключи някъде тук. Оказали се догонващи с два гола „карамелите" се хвърлиха здраво в атака и заслужено се разписаха в 22-ата минута чрез Озман, който бе точен с удар от 20 метра, при който топката мина през куп играчи.

Момчетата на Дейвид Мойс пристиснаха здраво съперника и в 35-ата минута статуквото бе възстановено. Фелайни се възползва от неразбирателство в полето на Ливърпул и пусна отличен пас към Нейсмит, който останал на празна врата от един метър нямаше как да сгреши - 2:2. До края на първата част домакините създадоха още няколко положения, но така и не стигнаха до пълен обрат в резултата.

Още на почивката мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс направи 2 промени в състава си, които се оказаха ключови за представянето на тима. Коатес и Шелви заздравиха сериозно играта в защита на „червените" и положенията пред вратата на Джоунс се брояха на пръстите на едната ръка. Същото обаче може да се каже и за домакините, които бяха добре подредени в защита.

В добавеното от съдията време на двубоя Ливърпул стигна до трети гол, отново чрез Суарес, но попадението бе отменено заради засада. На повторенията обаче се видя, че страничният съдия е допуснал огромна грешка, а попадението на „червените" е било редовно. В крайна сметка - 2:2 на „Гудисън Парк" и по точка за двата отбора.

ЕВЕРТЪН - ЛИВЪРПУЛ 2:2

0:1 Бейнс (14'-автогол)

0:2 Суарес (20')

1:2 Озман (22')

2:2 Нейсмит (35')

ЕВЕРТЪН: Хауърд, Бейнс, Ягиелка, Дистен, Невил, Колман, Озман, Фелайни, Йелавац, Миралас (46' Гай), Нейсмит (85' Овиедо)

ЛИВЪРПУЛ: Джоунс, Хосе Енрике, Агер, Шкъртел, Уисдъм (70' Хендерсон), Шахин (46' Коатес), Джерард, Алън, Стърлинг, Суарес, Сусо (46' Шелви).