Селекционерът на Англия Гарт Саутгейт не открои отделни футболисти при убедителната победа с 5:0 над Сан Марино. Джеймс Уорд-Праус и Оли Уоткинс отбелязаха първите си голове за "трите лъва", а резултатът можеше да е много по-изразителен, ако не бяха впечатляващите намеси на вратаря на гостите Елиа Бенедетини.

Англия се смили над Сан Марино

Англия се смили над Сан Марино

Британците можеха да унижат съперника

"Направихме това, което трябваше. Хареса ми начинът, по който пресирахме и бързо си връщахме топката. Това е белег за манталитета ни. Разбира се, съперникът не беше от нашата класа, но въпреки това подходихме сериозно. Много от футболистите се представиха на високо ниво и ми е трудно да изтъкна един или двама", каза Саутгейт.

"Чудесно беше да видя как съотборниците на Уоткинс се зарадваха на гола му. За него това беше специален момент. Той много бързо се вписа в състава и в отбора като цяло. Джуд Белингам също се включи добре. Той ще е част от бъдещето на Англия. Важното е да успеем да му помогнем да се интегрира и да развие качествата си", продължи наставникът.

"Джеси Лингард? Той работи много добре с топката, интелигентен е и умее да намира свободни пространства. Може да е по-прецизен в завършващия удар, но хубавото е, че отново е с нас и си връща увереността", добави Гарет Саутгейт.