Мениджърът на английския национален отобор Гарет Саутгейт отбеляза спада в дела на играчите във Висшата лига. Специалистът каза, че само 28% от футболистите могат да бъдат повикани в неговия отбор. Преди това тази цифра беше на ниво от 32%.

"Числата са си числа. Те не растат. Беше 32%, но все още е по-малко от 35%, когато започнах, и 38% през предишните години, така че графикът е ясен - няма спор с това. Процентът е спаднал до 28% през последните няколко седмици.

Изглежда имаме четирима леви защитници във Висшата лига в момента, така че ще трябва да започнем да търсим в Чемпиъншип или някъде другаде.

Става все по-трудно да успееш. Какъв е най-добрият начин да преценим нашите играчи? Шампионска лига. Според протоколите на Шампионската лига тази година сме шести в списъка - всъщност сме след Бразилия и Португалия. Ако влизането в отбор е основата, тогава Шампионската лига и висшите ешелони на Висшата лига са най-доброто училище.

Останалата част от Европа изгражда основата в собствените си вътрешни лиги и след това каймакът се продава във всички топ 5 лиги.

В момента сме много зад Франция и Испания по тези показатели и е наистина интересно, че Бразилия, която, разбира се, има силно вътрешно първенство, сега има същия брой играчи, които играят в Шампионската лига - или дори повече отколкото нас", каза Саутгейт.

Гарет Саутгейт обясни защо не е повикал Стърлинг

Гарет Саутгейт обясни защо не е повикал Стърлинг

"Ако беше във форма, щях да го повикам"