Според вестник "Индипендънт" един от сценариите за доиграване на мачовете във Висшата лига на Англия включва обособяването на две зони, в които ще бъдат разпределени  20-те отбора. Те ще се готвят и ще изиграят всичките си мачове до края на кампанията в рамките на шест седмици през юни и юли. Този начин е взаимстван от принципа на организацията на Световните първенства.

Загубите във Висшата лига ще надхвърлят 1 милиард паунда, ако сезонът бъде прекратен

Загубите във Висшата лига ще надхвърлят 1 милиард паунда, ако сезонът бъде прекратен

Вариантът е мачове без публика

Лагерите ще бъдат базирани в Мидлендс и Лондон. Там отборите ще се готвят и съответно ще играят мачовете на няколко определени стадиона. Обмисля се дори двубоите да се провеждат на тренировъчни бази. Срещите, разбира се, ще се играят при закрити врата. Така ще може да се постигне максимална изолация на отборите и да се намали риска от зараза с COVID-19.

Логистиката обаче ще бъде доста трудна, защото освен всички играчи, в същите кемпове трябва да бъдат "затворени" и всички официални лица, телевизионните екипи, които трябва да осигурят излъчването на мачовете, както и достатъчно на брой медицински екипи.

"Сън" разкрива друга идея, която също цели максимална изолация на играчите. Според изданието футболистите на всички отбори ще трябва да живеят заедно - в хотели или клубни бази, докато се изиграят всички оставащи мачове. Те няма да могат да се прибират при семействата си през този период от шест седмици, а само ще тренират и ще играят. Целта е сезонът да завърши до 12 юли.

В петък е насрочена нова среща на клубовете, на която ще се обсъждат всички варианти за завършване на сезона.